Agrifestijn.

Agrifestijn.

 

 
Het Agrifestijn wordt verplaatst naar 2022. Dat heeft het bestuur besloten in overleg met de gemeente Bergen, sponsoren en deelnemende bedrijven.

Als stichting Agrifestijn Maasduinen staat het voor ons voorop dat het evenement veilig en verantwoord georganiseerd moet kunnen worden. Met de huidige coronaregels zien wij hier geen mogelijkheid toe. We weten op dit moment niet welke maatregelen er van kracht zullen zijn in augustus. De beslissing om het evenement een jaar te verzetten, is genomen om ervoor te zorgen dat we een mooi evenement kunnen organiseren voor het hele gezin.’

Het Agrifestijn wordt om de drie jaar gehouden in de regio Maasduinen. Het evenement stond dit jaar gepland op zondag 29 augustus in Siebengewald. De nieuwe datum is ook al bekend: zondag 28 augustus 2022, eveneens in Siebengewald.
 

 

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde editie van het Agrifestijn!

 

Op vrijdag werd afgetrapt met een Meet & Greet en een aansluitende netwerkavond.

Tijdens deze Meet & Greet werd een levendige forumdiscussie gehouden waaraan gedeputeerde Mackus, LLTB voorzitter Faassen, wethouder Splinter en de heer Alblas, directeur van het Limburgs Landschap deelnamen.
Daarna volgde een drukbezochte en gezellige netwerkavond waarna we ons konden opmaken voor het hoofdprogramma op zondag.
De weergoden waren ons deze keer gunstig gezind en zorgden voor ideaal weer voor een dagje uit.
De dag begon met een mooie oogstdankviering  namens LLTB met een sfeervolle muzikale omlijsting door de Troubadours uit Afferden.
De opbrengst van de collecte werd bestemd voor boerinnen in Burkina Faso

Aansluitend aan de oogstdankviering had Burgemeester Pelzer nog een verrassing in petto.
Onze oud-voorzitter Harm van Riswick werd onderscheiden tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Naast zijn grote inzet voor de landbouw en diverse functies in verschillende maatschappelijke organisaties stond hij ook aan de basis van het Agrifestijn.
Harm van harte gefeliciteerd!
 
 

 

Hierna stroomde het publiek van alle kanten toe om de deelnemende bedrijven te bezoeken.
Op de bedrijven en langs de route was er voor elk wat wils te zien en te beleven.
Later in de middag werd het op het feestterrein bij loonbedrijf Janssen steeds drukker. Hier kon onder het genot van een drankje en prima muziek nog wat nagepraat en bijgebuurd worden.

 

De organisatie kan met voldoening terugzien op een geslaagde editie van het Agrifestijn.
We danken iedereen die heeft bijgedragen aan dit resultaat en met name de deelnemende bedrijven voor hun deelname en inzet.

Op naar de volgende editie in 2021!

 

De uitslag van de kleurwedstrijd vind je hier.

Foto’s van Agrifestijn 2018 staan in het fotoalbum